Хороскопи и зодии

—–> http://napred.bg/зодии.html <—–

—–> http://napred.bg/horoskop.html <—–

—–> http://napred.bg/дневен-хороскоп.html <—–

—–> http://napred.bg/седмичен-хороскоп.html <—–

—–> http://napred.bg/годишен-хороскоп.html <—–

От древни векове хората са се опитвали да гадаят какво ги очаква, като са гледали към нощното небе. Там те са открили различни зависимости между звездите и тяхното подреждане. Днес ние разчитаме на зодиака и неговите дванадесет части, за да разберем какво ни очаква занапред. Хороскопите могат да бъдат дневни, седмични, месечни, за любов, за работа и много други.

Зодиакът, който всъщност символизира пътя на живота, се състои от дванадесетте равни по-големина тридесет градусови сектора, които започват и завършват с пролетната равноденствена точка. Това са и дванадесетте зодии. Повечето от тях са наименувани на животни, тъй като съзвездията, на които са кръстени приличат на съответното животно.

Дванадесетте зодии са: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Представителите на всяка зодия имат приблизително еднакви черти в характерите, общуването с другите хора и мястото си в обществото. Възможно е да се подготви хороскоп, който в по-голяма степен да се отнася за голям брой представители на съответната зодия.

« История на гадаенето по звездите |